INFORMACIJE I INTERVENCIJA: 091 218 4444 : 091 201 4444
sitemap
»
Kako bi ostvarili svojih 5 godina garancije na protuprovalna vrata potreban je redovni godišnji servis.
»
»
Prilikom upotrebe Vaših protuprovalnih vrata pridržavajte se uputstava kako bi produžili vijek vrata.
»
::

Protuprovalna vrataProtuprovalna vrataKako se prema statistici u 85% slučajeva provaljuje kroz vrata, možemo slobodno reči, da su

protuprovalna vrata

nužan uvjet sigurnosti.

Protuprovalna vrata postala su standard pri izgradnji novih stanova jer svojom čvrstinom strukture, sigurnosnom bravom, unutrašnjim pojačanjima kao i sve većim brojem točaka zaključavanja jamči i stvara nam sigurnosne uvijete. Naravno da je tu prisutan i estetski izgled odnosno da protuprovalna vrata vanjskim izgledom obloga ulijevaju i toplinu doma. Na taj način već pri samom ulasku u stan štitimo sebe, našu intimu a i vrijednosti koje nam život znače.

Da bi napravili pravilan izbor pri kupnji protuprovalnih vrata moramo pripaziti na neke elemente koje čine protuprovalna vrata protuprovalnim vratima, naime nisu sva vrata protuprovalna a već ako ih se i tako naziva onda vrijedi pripaziti na stupanj sigurnosti istih.

Klasifikacija protuprovalnih vrata na europskom tržištu može se podijeliti u 5 kategorija odnosno stupnjeva sigurnosti.
Treći stupanj sigurnosti je prihvatljiv i on je kategorija koja se nudi kod ozbiljnih proizvođača i prodavaoca te se je sa sigurnošću potvrdilo da zadovoljava traženu sigurnost doma od provale.
Tu značajnu ulogu zauzima osim dovratnika i vratnog krila sigurnosna brava na kojoj se prilikom odabira protuprovalnih vrata ne treba šparati. Sigurnosna brava treba svojim radom zadovoljiti ključanje i do nekoliko tisuća puta. Naravno to podrazumijeva da i protuprovalna vrata moraju dati garanciju na rad.

Protuprovalna vrata testiraju se i na tzv. kleparenje otvaranje i zatvaranje što znači da je proizvođač obvezan dati garanciju (po zakonu o graditeljstvu RH ) na 24 mjeseca u konačnici je to 5000 otvaranja i zatvaranja ako računamo da se ona s sigurnosnom bravom otvore do četiri puta.